In veel testamenten wordt de partner, een kind of een goede vriend/vriendin tot executeur benoemd. Bent ú die partner, dat kind of die goede vriend/vriendin dan wilt u deze belangrijke en eervolle rol wellicht graag vervullen. 
Of is er geen executeur en komt er als erfgenamen niet uit?
Of bent u ‘vrijwillig’ aangewezen als boedelgevolmachtigde door de (andere) erfgenamen? 
De nalatenschap moet natuurlijk wel worden afgewikkeld.

Door emoties, door gebrek aan tijd of gewoon omdat u het allemaal toch wel erg ingewikkeld vindt, ziet u hier echter mogelijk enorm tegenop. Begrijpelijk, want er komt op dat moment ook daadwerkelijk veel op u af. Er moet immers veel geregeld worden en u wilt de overledene die dat vertrouwen in u heeft gesteld en/of de (overige) erfgenamen natuurlijk niet teleurstellen. 
Bedenk dat u als executeur of gevolmachtigde niet alles zelf hoeft te weten of moet doen. Schroom daarom op zo’n moment niet om hulp in te schakelen. 

Vaak staat het testament toe dat u iemand als executeur aan u toe mag voegen. Is dat niet het geval, dan kunt u altijd een adviseur inschakelen. Voorwaarde voor het inschakelen van hulp is over het algemeen wel dat u er zelf niet toe in staat bent. Van een professionele executeur zal uiteraard meer verwacht worden, maar ook daar kan soms kennis op bepaalde gebieden ontbreken, waardoor (specialistische) ondersteuning nodig is. 

In welke situatie ook, uw RegisterExecuteur ondersteunt u daarbij graag. Bel of mail hiervoor Uw RegisterExecuteur.

Bekijk ook
onze andere berichten.

Bekijk al het nieuws

Erfenis en inkomstenbelasting

Moet ik mijn (nog niet ontvangen) erfenis in mijn aangifte inkomstenbelasting opnemen? Het is tijd om aangifte inkomstenbelasting 2022 te doen. Moet je dan…

Lees verder

Help, ik ben erfgenaam en/of executeur. Wie kan mij helpen?

In veel testamenten wordt de partner, een kind of een goede vriend/vriendin tot executeur benoemd. Bent ú die partner, dat kind of die goede…

Lees verder